Яценюк: Пенсійну реформу перенесли через МВФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Яценюк: Пенсійну реформу перенесли через МВФ

Казна та Політика
2006
Причиною переголосування прийнятого закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" є те, що його не схвалив Міжнародний валютний фонд. Про це на засіданні Ради заявив народний депутат від НУНС Арсеній Яценюк.
За його словами, прийнятий закон передбачав перерахунок пенсій та їх збільшення на 334 грн. "Президент не підписав цей закон у зв'язку з тим, що цей закон передбачав перерахунок пенсії 10 млн пенсіонерів і збільшення на 334 грн. Пенсій для кожного українського пенсіонера", - зазначив депутат.
А.Яценюк підкреслив, що МВФ призупинив співпрацю з Україною у зв'язку з тим, що прийнятий закон містив відповідну норму: "Зараз Міжнародний валютний фонд відмовився від переговорів з Україною у зв'язку з тим, що вони вважають, що перерахунку пенсій не потрібно". На його думку, саме з цим і було пов'язано голосування у вівторок.
У свою чергу заступник голови парламенту Микола Томенко повідомив, що опозиція має намір оскаржити пенсійну реформу в Конституційному суді, вважаючи її неконституційною і антинародною.
Як повідомлялося, Верховна Рада внесла низку поправок в закон про пенсійну реформу за пропозицією уряду. Зокрема, парламент вилучив з раніше прийнятого закону норму про проведення з 1 січня 2012 року перерахунку пенсій, розмір яких раніше визначався з урахуванням величини середньої зарплати за 2006-2008 роки.
Також набрання чинності закону про пенсійну реформу перенесено з 1 вересня на 1 жовтня нинішнього року.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас