Банки Європи неохоче кредитують один одного, спред EURIBOR-OIS зріс до максимуму з 2009 р. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки Європи неохоче кредитують один одного, спред EURIBOR-OIS зріс до максимуму з 2009 р.

Кредит&Депозит
372
Європейські банки все більш неохоче кредитують один одного на тлі побоювань, що збитки фінансових компаній, пов'язані з борговою кризою в єврозоні, збільшаться, повідомляє агентство Bloomberg.
Спред EURIBOR-OIS, тобто різниця між ставками по кредитах в євро на три місяці і індексними свопами overnight (показник дефіциту ліквідності на ринках МБК і ставлення банків до ризику), підскочив під час торгів у понеділок до 74,8 базисного пункту (б.п.) - максимального рівня з квітня 2009 року.
У п'ятницю цей показник становить 70,6 б.п.
Лондонська міжбанківська ставка пропозиції LIBOR у доларах терміном на 3 місяці зростає в понеділок 29-у сесію поспіль. За даними Асоціації британських банків, ця ставка збільшилася в процесі торгів до 0,33278% з 0,33056% на кінець минулого тижня.
Банки не хочуть надавати кредити іншим фінкомпаніям, побоюючись, що їхні конкуренти можуть зіткнутися з серйозними проблемами через розростання боргової кризи в регіоні, відзначають експерти.
На цьому тлі інвестори активно скуповують держоблігації ФРН, прибутковість десятирічних німецьких бондів впала в процесі торгів до рекордно низького рівня - 1,894%.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас