Зростання цін на молочні продукти в Україні буде не нижче рівня інфляції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зростання цін на молочні продукти в Україні буде не нижче рівня інфляції

Аграрний ринок
341
Зростання цін на молочні продукти, що спостерігається останнім часом в Україні, продовжиться і буде не нижче рівня інфляції, вважають експерти аграрного ринку.
"Надалі буде зростати ціна на молочні продукти, хоча б на рівні інфляції. Ціна падати не буде", - сказав голова ради директорів Союзу молочних підприємств України Вадим Чагаровський на прес-конференції в понеділок у Києві.
Він зазначив, що за останні три тижні серпня ціни на молочні продукти зросли на 10-15%. Тільки на минулому тижні зростання цін трохи призупинилося, додав Чагаровський.
Експерт вважає, що молокопереробники не підуть на значне підвищення цін, оскільки вони навчені торішнім досвідом, коли різке підвищення вартості молокопродуктів призвело до значного зниження попиту на них.
Заступник генерального директора Української аграрної конфедерації Олександр Ярославський також вважає, що Україну надалі очікує зростання цін на молочні продукти.
"Судячи з усього, тенденція до підвищення цін неминуча", - сказав він.
У той же час Ярославський не прогнозує істотного підвищення вартості молокопродуктів через загрозу зниження попиту на них.
"Споживчий попит стримує зростання цін на готові молочні продукти", - сказала, у свою чергу, експерт Українського клубу аграрного бізнесу Інна Ільєнко.
За її словами, на внутрішній ринок також впливає імпорт молочної продукції.
Ільєнко зазначила, що уряд може розглянути можливість зниження імпортних мит на молочні продукти для стримування зростання цін в осінньо-зимовий період.
За матеріалами:
PrioCom Corp.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас