Експерт: Ціна на картоплю буде рости — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Ціна на картоплю буде рости

Аграрний ринок
8614
Незважаючи на те, що Україна цього року має рекордний урожай картоплі - ціна на нього буде утримуватися тільки восени, а пізніше рости, через відсутність нормальних сховищ для зберігання. Таку думку висловив президент Українського клубу аграрного бізнесу Алекс Ліссітса, пише УНН.
"Класична проблема України в тому, що у нас немає достатньої кількості сучасних сховищ або овочів так званої "борщової групи", тому у нас величезна кількість картоплі та інших овочів потрапляють на ринок в осінній період, коли починаються морози, тому у нас картопля піднімається в ціні. Так буде і цього року. У нас немає великих сховищ для того, щоб забезпечити потреби міського населення", - зазначив Ліссітса.
Крім того, експерт нагадав, що останні тижні у традиційно картопляних регіонах країни - а це Житомирська, Чернігівська, Рівненська, Тернопільська області - йшли дощі. Тому є проблеми з гнилістю картоплі, яка ще в землі.
За його словами, цього року очікується зібрати понад 20 мільйонів тонн картоплі, тоді коли зазвичай збирається 18 - 19 мільйонів тонн. "Але справа в тому, що відстежити, скільки насправді картоплі збирається в Українв, ніхто не зможе, тому що 98% картоплі в країні вирощується в господарствах населення. Відповідно, практично неможливо простежити, скільки в приватних господарствах висадили і зібрали картоплі. Всі цифри, які наводяться, - це "плюс-мінус", припущення на основі статистичної вибірки. І тут є дуже висока ймовірність великої погрішності", - пояснив експерт.
Нагадаємо, що представники аграрного сектора, експерти прогнозують цього року рекордний урожай картоплі.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас