У Росії скасували часові пояси — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Росії скасували часові пояси

5968
З 1 вересня в Росії немає часових поясів. Замість них створені годинні зони, час у яких розподіляється за новим принципом.
Головною зміною став той факт, що тепер в кожному регіоні існує єдиний час. Якщо раніше Якутія була розділена між трьома часовими поясами, то тепер кордони часової зони проходять кордонами республіки. Вважається, що так буде зручніше.
Усього часових зон буде дев'ять (замість 11 за радянських часів). За точку відліку береться Москва. Час в Калінінграді - на годину менше. З відходом на схід до московського часу потрібно додавати все більше цифр. Максимально віддалені від столиці регіони - Камчатка, Чукотка, Сахалін і Магаданська область. Коли в Москві 15 годин, там не дванадцята ночі, як у колишні часи, а 23 години.
Нагадаємо, 27 березня в Росії відбувся останній перехід на літній час. Більше шукати всі годинники і переводити стрілки два рази на рік не доведеться. Ініціатива цього рішення належить Дмитру Медведєву, який вирішив позбавити жителів країни щорічного стресу.
У 2010р. змінювався кордон часових поясів. Самарська область і Республіка Удмуртія перейшли на московський час, в результаті чого зник цілий часовий пояс (плюс одна година до московського часу), а Камчатський край і Чукотський автономний округ приєдналися до магаданського часу (плюс вісім годин).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас