Бойко заговорив про повну відмову від російського газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко заговорив про повну відмову від російського газу

Енергетика
10923
Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко заявив, що головним завданням вітчизняної енергетики є забезпечення економіки власними енергетичними ресурсами в повному обсязі.
Таким чином, чиновник поставив під сумнів питання енергозалежності України від Росії. Зазначимо, що НАК "Нафтогаз" залишається одним з найбільших закупників енергоресурсів газу в Газпрому.
Міністр нагадав, що сьогодні в Україні реалізується ряд програм, спрямованих на зменшення залежності від імпортних енергоносіїв. Разом з тим, протягом п'яти років планується збільшення власного видобутку газу. "Ми маємо власну програму, яка спрямована на збільшення видобутку газу - ми вже придбали одну платформу бурову, і зараз оголосили про тендер на другу платформу - і почнемо реальний видобуток газу і нафти в Чорному морі", - підкреслив міністр.
Бойко вважає, що багатообіцяючою є і програма видобутку сланцевого газу. Він також підкреслив, що Україна буде реалізовувати проекти з розвитку альтернативної енергетики. "У нас є свої відповідні програми: вітроенергетика, мала гідроенергетика та інші галузі. Ми, може, трохи відстаємо від Європи, але швидко її наздоженемо, - вважає Бойко, - Завдання нашої енергетики - забезпечення економіки своїми енергоресурсами в повному обсязі".
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас