Литвин розкритикував новий законопроект про мови — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин розкритикував новий законопроект про мови

280
Голова Верховної Ради України Володимир Литвин розкритикував новий мовний законопроект, внесений Партією регіонів.
За словами спікера, закон про мови несе в собі величезні ризики і виклики в багатьох аспектах: у рамках мовної політики, в політиці, у фінансовій сфері.
"Далеко не всі прорахували ініціатори цього законопроекту", - сказав він, відзначивши, що вітає необхідність розвитку регіональних мов, але не за рахунок української, "тому що те, що пропонується, часто несе загрозу для української мови".
За словами Литвина, одним з наслідків ухвалення цього закону може стати необхідність "десяти відсоткам людей переходити на двомовність". Таким чином, на його думку, може бути "розірваний" освітній процес, повідомляє Українська правда.
Разом з тим спікер розраховує на активну роботу парламенту наступного сесії.
"Я розраховую на те, що будемо виходити на компроміс, будуть досягнуті точки згоди, які є необхідною передумовою того, як визначати життя країни далі", - сказав він.
Те, що парламент буде перебувати в центрі політичного життя, є, за словами його керівника, "очевидним, закономірним і правильним, тим більше що й роботи багато, і питання надзвичайно важливе: це і законопроекти щодо ринку землі, і пенсійна реформа".
Нагадаємо, нещодавно у Верховній Раді був зареєстрований законопроект № 9073 "Про засади державної мовної політики", ініційований народними депутатами від Партії регіонів Сергієм Ківаловим і Вадимом Колесніченком. Даний законопроект передбачає використання в Україні регіональних мов і мов меншин нарівні з державною.
За інформацією ЗМІ, владна коаліція планує схвалити цей закон напередодні виборів 2012 року, щоб підняти свій рейтинг у східних і південних областях України.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас