Тарифи на електроенергію для людей можуть підвищити в грудні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тарифи на електроенергію для людей можуть підвищити в грудні

Енергетика
736
Національна комісія регулювання електроенергетики допускає перегляд тарифів для населення в грудні 2011 року, в рамках поетапного їх приведення до економічно обґрунтованого рівня. Про це під час громадських слухань повідомив член НКРЕ Костянтин Теличко.
Він зазначив, що другий етап підвищення тарифів передбачений національним планом дій на 2011 рік із запровадження положень програми соціально-економічного розвитку на 2011-2014 роки.
Теличко повідомив, що комісія поки не визначилася з динамікою можливого зростання тарифів на електроенергію, а остаточне рішення буде прийнято тільки після отримання даних від Міністерства енергетики та вугільної промисловості та Міністерства соціальної політики.
На даний момент НКРЕ розглядає різні варіанти перегляду тарифів, але, за словами Теличка, диференціація за обсягами споживання буде збережена. Він додав, що оптимальним варіантом приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня є їх поетапне підвищення на 25% протягом 3 років (всього - 6 етапів).
При цьому, на думку члена НКРЕ, зараз обґрунтованим рівнем тарифів для населення є 1,06 гривні/кіловат-годину (з ПДВ).
Як повідомлялося, з квітня 2011 року НКРЕ підвищила тарифи для населення на 15%. Тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кіловат-година на місяць підвищився до 28,02 копійки за кіловат-годину (з ПДВ), при споживанні понад 150 кіловат-годину тариф підвищився до 36,48 копійки за кіловат-годину.
Для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу незалежно від обсягів споживання тариф підвищився до 28,02 копійки за кіловат-годину. Для населення, яке живе в сільській місцевості - при споживанні менше 150 кіловат-година на місяць тариф підвищився до 25,92 копійки за кіловат-годину, при споживанні понад 150 кіловат-година на місяць - до 33,72 копійки за кіловат-годину.
Для населення, що мешкає в житлових будинках, обладнаних кухонними електроплитами та/або електроопалювальними установками (у тому числі в сільській місцевості) тариф підвищився до 21,54 копійки за кіловат-годину при споживанні менше 250 кіловат-годину електроенергії і до 28,02 копійки за кіловат-годину при споживанні понад 250 кіловат-годину.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас