Деякі учні зустріли 1 вересня без підручників та шкіл — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Деякі учні зустріли 1 вересня без підручників та шкіл

333
Цього року до школи підуть 4,5 мільйони школярів, однак не всі вони потраплять до відремонтованих приміщень, і візьмуть до рук нові навчальні посібники. За підрахунками освітян, наразі школи забезпечені підручниками на 60-80%.
Згідно з указом Президента 2011-й оголосили Роком освіти, однак за словами самих учителів, у країні збільшилась кількість мітингувальників. Як із боку студентства, так і вчителів, які потребують від профільного міністра пояснень:
"Він повинен нам пояснити, чому закривають школи, у яких приміщення кращі, і переводять дітей у гірші. Він повинен нам пояснити, чому хронічно недофінансовуються важливі програми, без яких не може далі працювати українська школа, нехай він скаже, що відбувається з заробітною платою освітян?", - закликає перший директор УЦОЯО Лілія Гриневич.
Тим часом, Президент заявляє, що тільки на друге півріччя цього року на інфраструктурні проекти виділено 16 мільярдів гривень. Зокрема, частина цих коштів має піти на добудову шкіл. 2012-го тільки у Чернівецькій області влада планує спорудити 11 загальноосвітніх навчальних закладів на 400 місць.
"В цьому році, і в минулому, і в наступному році ми будемо виділяти достатньо грошей, для того щоб добудувати ті недобудовані школи, які є всюди у нашій країні", - пообіцяв президент України Віктор Янукович.
Зараз лідер із недобудованих шкіл - Львівщина, де кількість закладів, у яких іще не можна навчатися, сягає 82. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас