В Ялті нарахували 25 мільйонерів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Ялті нарахували 25 мільйонерів

494
В Ялті додалося офіційних мільйонерів. За словами заступника начальника Державної податкової інспекції в Ялті Сергія Єрмакова, минулого року в місті було всього 11 громадян, які задекларували більше мільйона гривень доходів, а в цьому - вже 25. За інформацією податківців, основними джерелами сум із шістьма нулями стали договори дарування, а також купівлі-продажу нерухомості. Зокрема, за словами Єрмакова, один з жителів Ялти задекларував отриманий дохід від продажу частки в статутному капіталі ТОВ на 15 мільйонів 822,4 тисячі гривень, сплативши при цьому податок на доходи фізичних осіб у сумі 2 мільйони 368,6 тисячі гривень, пише "Сегодня".
Взагалі за 2010 рік ялтинці задекларували на 32 мільйони гривень доходів більше, ніж у 2009 році, що склало 116 мільйонів 238,5 тисячі гривень. "Водночас кількість громадян, які подали декларації, в порівнянні з попереднім роком практично не змінилася. Але вже за підсумками 2011 року кількість жителів Південного берега Криму, які будуть залучені до подачі декларацій про доходи, значно збільшиться. Справа в тому, що до 1 травня 2012 р. свої декларації повинні будуть представити все квартиросдавачі", - пояснив заступник начальника ДПІ Ялти, і нагадав, що минулими роками здача житла в оренду здійснювалася за патентами і без декларації.
За словами чиновника, цього року, щоб уникнути проблем з податковою багато власників житла в Ялті вирішили легалізувати прийом відпочивальників. Також ялтинську податкову зацікавила інформація про жителів регіону працездатного віку, які протягом останніх трьох років не ведуть активної підприємницької діяльності і не отримують доходів зовсім.
Як розповів начальник ДПІ в Ялті Олександр Гарагуц, за попередніми даними, таких у Великій Ялті налічується близько 18 тисяч чоловік, тобто до них належить практично кожен 9-й від малого до великого. "Але це, зрозуміло, не остаточна цифра, і вона буде зменшуватися в результаті нашої відпрацювання", - запевняє Олександр Гарагуц, пояснюючи, що серед них є і померлі громадяни, і ті, хто виїхав з міста чи просто не встиг подати декларацію. І в першу чергу податкові органи займуться впритул тими, хто не має офіційного доходу, але купує об'єкти рухомого і нерухомого майна.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас