Китай має намір довести частку сфери послуг у структурі ВВП до 47% до 2015 року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай має намір довести частку сфери послуг у структурі ВВП до 47% до 2015 року

Казна та Політика
349
Китай має намір прискорити розвиток галузей сфери послуг і стратегічних нових галузей і довести їх частку доданої вартості у ВВП до 2015 р. до 47% і 8% відповідно. Про це повідомили на 22-й сесії Постійного комітету Всекитайських зборів народних представників 11-го скликання, що завершилася в п'ятницю, передає "Сіньхуа".
Крім того, на нинішній сесії було розглянуто звіт про результати перевірки виконання Закону КНР про ощадливе використання енергоресурсів. У звіті висунуто пропозиції щодо посилення структурного врегулювання. Це стримування надзвичайно швидкого зростання енергоємних галузей промисловості, прискорення відсіву відсталих виробничих потужностей, стимулювання оптимізації традиційних галузей, врегулювання структури споживання енергії і прискорення розвитку галузей сфери послуг і високих технологій.
Нагадаємо, зараз структура ВВП Китаю за загальними параметрами виглядає так: сфера матеріального виробництва - 53%, сфера послуг - 33%, сільське господарство - 14%. Ці цифри типові для молодої індустріальної економіки, яка нещодавно переступила рубіж переважно сільськогосподарського виробництва.
Приміром, структура ВВП США за тими ж параметрами має такий вигляд: сфера послуг - 79,4% ВВП, сфера матеріального виробництва - 19,7%, сільське господарство - 0,9%. Це яскраво виражена структура постіндустріальної економіки, головним параметром якої є не валові показники виробництва, а рівень ефективності в галузі знань і послуг.
За матеріалами:
Сіньхуа
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас