Економічні проблеми в світі повернули в Банк Англії одностайність — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економічні проблеми в світі повернули в Банк Англії одностайність

Валюта
390
Регулятори Банку Англії Спенсер Дейл і Мартін Уіл в серпні перестали закликати до підвищення ключової ставки, а інші члени комітету обговорили новий раунд стимулів, свідчить протокол останнього засідання, опублікованого в середу. Регулятори дійшли висновку, що економічний прогноз погіршився за останній місяць, а ризик зростання інфляції знизився.
Комітет Банку Англії з грошово-кредитної політики одноголосно зберіг ключову ставку на рекордному мінімумі 0,5% річних, а Адам Позен знову закликав до негайного розширення програми викупу активів на 50 млрд фунтів.
У липні Банк Англії проголосував на користь збереження ставки без змін "з рахунком" 7:2, і економісти очікували, що ця схема не зміниться, проте вони припускали пом'якшення настроїв регуляторів. "Сповільнення зростання світового попиту і посилення напруги на фінансових ринках означають, що баланс ризиків для середньострокового інфляційного прогнозу, очевидно, змістився в бік зниження", - йлеться в протоколі.
Щоквартальна інфляційна доповідь Банку Англії, опублікована минулого тижня, показала, що інфляція, ймовірно, досягне піку в 5% в поточному році, а потім буде падати швидше, ніж очікувалося, через ослаблення прогнозу зростання. Економісти прийняли це за сигнал, який свідчить, що підвищення ключової ставки не варто чекати раніше кінця 2012 року.
Офіційні дані у вівторок показали, що зростання споживчих цін у липні досягло 4,4%, перевищивши прогнози.
Деякі члени комітету все ще були стурбовані ймовірністю прискорення зростання цін. "Яструбів", зокрема, хвилює те, що тривалий період інфляції, що перевищує цільовий рівень, погіршує впевненість громадськості у здатності Центробанку стримувати інфляцію. "Але події останнього часу послабили привід для скасування деяких монетарних стимулів", - сказано в протоколі.
Банк Англії попередив, що найбільший ризик для британської економіки становить боргова криза єврозони, але більшість регуляторів не захотіли вживати ніяких превентивних заходів.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас