Держземресурсів відкриє доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держземресурсів відкриє доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет

Аграрний ринок
425
Державне агентство земельних ресурсів планує відкрити доступ до автоматизованої системи земельного кадастру через Інтернет з 2013 року.
Про це в інтерв'ю газеті "Факти" повідомив голова агентства Сергій Тимченко.
"Уже з 1 січня 2013 року всі відомості державного земельного кадастру, крім секретної інформації та персональних даних землевласників і землекористувачів підлягають опублікуванню в онлайн-режимі на сайті Держземагентства", - відзначає він.
При цьому пошук, перегляд, копіювання та роздрукування цих відомостей здійснюватиметься без будь-яких обмежень.
Крім того, безкоштовно будуть доступні такі відомості, як кадастрові номери земельних ділянок, їх межі, цільове призначення, форма власності, обмеження у використанні, дані кількісного та якісного обліку земель.
Він зазначив також, що більш поглиблена інформація, необхідна для використання банками, нотаріату, землевпорядними організаціями буде надаватися за плату.
Зокрема, це відомості про нормативну грошову оцінку землі, про встановлення сервітутів або оренди земельних ділянок або їх частин, а також дані про координати поворотних точок меж об'єктів кадастру, про бонітування ґрунтів.
Тимченко також додав, що ведення єдиної автоматизованої системи кадастру дозволить уникнути численних звернень громадян за витягами з кадастру в органи земельних ресурсів.
Як повідомляло агентство, 2 серпня Президент Віктор Янукович схвалив прийнятий Радою 7 липня закон "Про державний земельний кадастр".
Держземресурсів має намір до кінця осені, з випередженням графіка, запустити електронний земельний кадастр, хоча за планами він повинен почати роботу з 1 січня 2012 року.
Київська обласна державна адміністрація ініціює введення Держземресурсів окремих книг реєстрації державних актів на право власності на землю для кожного населеного пункту.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас