Skype незабаром узаконять як засіб досудового розслідування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Skype незабаром узаконять як засіб досудового розслідування

975
Положення проекту нового КПК передбачають можливість проведення досудового розслідування дистанційно, з використанням відеоконференції (Skype).
Про це у своїй статті пише доктор юридичних наук, екс-міністр юстиції Микола Оніщук.
"Новаторськими є положення нового КПК, які передбачають можливість проведення досудового розслідування дистанційно, з використанням сучасних телекомунікаційних можливостей, наприклад відеоконференції (Skype). Необов'язковість записувати все в протокол в тих випадках, коли допит фіксується за допомогою технічних засобів, з практичної точки зору, також заощадить багато часу і ресурсів для органів розслідування", - повідомив у статті М.Оніщук.
На думку М.Оніщука значно розшириться арсенал слідчих дій завдяки впровадженню категорії негласних слідчих (розшукових) дій, таких як аудіо-та відеоконтроль місця, спостереження за особою, обстеження публічно недоступних місць, житла чи іншого володіння особи.
"Надання слідчому права на проведення таких негласних слідчих дій буде сприяти вирішенню одвічної проблеми професійних відносин слідчих і оперативних співробітників, яка існує в рамках чинного кримінального провадження", - зазначив доктор юридичних наук.
Нагадаємо, проект нового Кримінально процесуального кодексу України планується внести на розгляд до Верховної Ради у цьому році. Зараз проект готують до передачі на експертизу Європейської комісії "За демократію через право" (Венеціанська комісія).
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас