Акімова: Після реформи охорони здоров'я ліки подешевшають — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Акімова: Після реформи охорони здоров'я ліки подешевшають

250
Після реформи охорони здоров'я ліки стануть більш доступними. Про це під час свого візиту до Дніпропетровська заявила Перший заступник Глави Адміністрації Президента України Ірина Акімова.
"Зараз робоча група з реформи охорони здоров'я, і Кабмін будуть розглядати комплексно одну велику проблему - як нам зробити ціну на фармакологічні препарати цивілізованою, яка відповідає рівню інших країн, як зменшити елементи корупції, монополізації", - сказала Ірина Акімова.
За словами міністра охорони здоров'я Олександра Аніщенка, у понеділок Кабінет міністрів прийняв постанову, яка вдосконалить ціноутворення на медикаменти, які закуповуються за бюджетні кошти.
"У нас на сьогоднішній день існує реєстр лікарських препаратів, де і декларується ціна. Тобто хоче виробник - задекларує ціну і прийде до нас зареєструється, хоче - ні. Відповідно до нової постанови тепер це обов'язкова норма. При реєстрації необхідно буде вказати ціну країну виробника, а також ціну в тих країнах, де зареєстровано цей препарат", - сказав міністр.
За матеріалами:
FundMarket
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас