Тігіпко: Країна робить ставку на якнайшвидше підписання угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: Країна робить ставку на якнайшвидше підписання угоди про Зону вільної торгівлі з ЄС

374
Україна робить ставку на якнайшвидше підписання угоди про Зону вільної торгівлі з Європейським Союзом. Про це заявив Віце-прем'єр-міністр, лідер партії "Сильна Україна" Сергій Тігіпко під час візиту до Німеччини, повідомляє прес-служба політика.
"Ми сподіваємося, що ця угода може бути парафована ще до кінця року", - заявив С.Тігіпко.
При цьому альтернативу Зоні вільної торгівлі у вигляді Митного союзу з Росією віце-прем'єр не вважає привабливою. "Ми прийняли рішення на користь Європи через кращі стандарти для економіки і демократії", - підкреслив С.Тігіпко.
Як повідомлялося, Президент України Віктор Янукович заявив про пріоритетність євроінтеграції і про можливість співпраці України з Митним союзом тільки у форматі "3+1", без вступу в організацію.
Тоді Президент України стверджував, що новий формат дозволить забезпечити реальний курс на зближення європейського та євразійського економічних просторів. Більше подробиць щодо конкретного змісту формули "3+1" В.Янукович не надав.
Експерти називають тезу президента Януковича про участь України в Митному союзі з Росією, Білоруссю і Казахстаном за формулою 3+1 "загадковою", і кажуть, що вона вимагає пояснень.
Глава Уряду Микола Азаров підкреслив, що цю формулу треба наповнити конкретним економічним змістом.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас