Песимістичні настрої фінансових ринків впливають на світові ціни на пшеницю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Песимістичні настрої фінансових ринків впливають на світові ціни на пшеницю

Аграрний ринок
423
Світові ціни на пшеницю найближчим часом будуть визначатися песимістичним настроєм фінансових ринків, вважає аналітик ГК Forex Club Анатолій Хегай.
Згідно з проведеним ним аналізом, "негативні настрої, що панують на фондових і товарних ринках на тлі сповільнення світової економіки і ймовірного поширення боргової кризи на Італію та Іспанію, продовжують чинити тиск на котирування пшениці".
За період з 4 по 10 серпня вартість продовольчої пшениці на Чиказькій товарній біржі знизилася на 3,67% і склала $6,83 за бушель ($250,66 за тонну). Розпродажі на товарних ринках, які посилилися на початку поточного тижня після зниження агентством S&P кредитного рейтингу США, призвели до зниження цін на пшеницю до чотиритижневих мінімумів - $6,42 за бушель ($235,6 за тонну).
Аналітик також вважає, що, крім песимізму, яким охоплено фінансовий світ, додатковий тиск на вартість пшениці надає інформація про те, що Росія продовжує активно нарощувати постачання зерна на світовий ринок.
"З макроекономічної статистики в наступні п'ять торговельних днів деякий вплив на котирування пшениці можуть надати дані щодо роздрібних продажів у США за липень, які вийдуть у п'ятницю, а також попередні дані щодо ВВП єврозони за другий квартал, які будуть опубліковані на наступному тижні у вівторок, 16 серпня, - зазначив А.Хегай. - Якщо статистика виявиться сприятливою, це надасть додаткову підтримку цінам на пшеницю".
За його прогнозом, на наступній торговельній п'ятиденці вартість пшениці може зрости до $7,30 за бушель ($267,9 за тонну).
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас