Німецький Commerzbank списав 1 мільярд євро боргів Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький Commerzbank списав 1 мільярд євро боргів Греції

Валюта
1797
Другий у Німеччині за величиною активів банківський концерн Commerzbank списав боргові зобов'язання Греції розміром 1 млрд. євро, що складає майже 1/3 від всіх грецьких облігацій, що перебувають в розпорядженні концерну
Списання здійснене в рамках домовленостей, досягнутих главами держав ЄС наприкінці липня, передає inright.ru.
Представники Commerzbank відмовилися коментувати обсяг списаного боргу, однак, поки він є найбільшим серед європейських банків.
Загальна сума грецьких облігацій, утримувачем яких є Commerzbank, оцінюється в 3 млрд. євро.
Нагадаємо, 21 липня лідери Євросоюзу погодили новий пакет допомоги Греції обсягом 109 млрд. євро від країн єврозони і МВФ. При цьому допомогу Греції нададуть також приватні кредитори, які погодилися піти на обмін належних їм облігацій на папери з більш тривалими строками погашення. Підтримка з боку приватного сектора в цілому складе 50 млрд. євро.
Експерти Fitch вважають, що після оголошення Грецією дефолту рейтинги країни будуть знижені до рівня "обмеженого дефолту", але після завершення дефолту перемістяться в нижню частину спекулятивного діапазону. Керівник групи суверенних рейтингів Fitch Девід Райлі вважає, що зниження відсоткових ставок з боргу і продовження термінів його погашення за програмою фінансової підтримки приватного сектора дадуть Греції можливість потім відновити платоспроможність.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас