Україна йде на кукурудзяний рекорд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна йде на кукурудзяний рекорд

Аграрний ринок
850
Українські аграрії зберуть у поточному році рекордний урожай кукурудзи - до 17 мільйонів тонн. Про це повідомив Міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк під час робочого візиту в Херсон.
За його словами, останніми роками в світі зростання попиту на фуражне зерно перевищує темпи попиту на продовольче. Тому МінАПК рекомендувало українським аграріям посіяти в поточному році кукурудзи на 20% більше ніж у 2010 році. У підсумку, кукурудзою в країні засіяно 3,7 мільйонів гектарів.
За прогнозами МінАПК, цього року в Україні зберуть урожай кукурудзи на рівні 17 мільйонів тонн, що на 70% більше торішнього.
"Враховуючи ці цифри, ми вже цього року вийдемо на перші місця з експорту ряду позицій. Зокрема, з експорту соняшникової олії Україна сьогодні № 1 у світі - 60% світового експорту. Також ми будемо лідером з експорту ячменю. А з експорту кукурудзи - посядемо 2 або 3 місце", - повідомив міністр.
На думку Присяжнюка, така динаміка дозволить нашій країні посісти міцні позиції серед лідерів на зерновому ринку в світі.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас