Україна увійшла до трійки найбільших постачальників заморожених овочів і фруктів у Росію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна увійшла до трійки найбільших постачальників заморожених овочів і фруктів у Росію

Аграрний ринок
471
Україна стала третім найбільшим постачальником плодоовочевої заморозки на ринок Російської Федерації, обійшовши такі країни, як Голландія, Сербія та Бельгія, за обсягами поставок.
Незважаючи на те, що Україна поки дуже далеко до двійки лідерів цього рейтингу - Польщі та Китаю, істотний прогрес за останні роки в обсягах і якості поставок дозволяє говорити про непогані довгострокові перспективи України на російському ринку плодоовочевої заморозки.
Польща та Китай разом узяті постачають в 30 разів більше заморожених овочів і фруктів, ніж Україна, що говорить про високий потенціал подальшого розвитку поставок за умови створення конкретного за ціною (порівняно з Польщею) і якості (в порівнянні з Китаєм) продукту.
Як повідомлялося раніше, за останні 5 років обсяги екпорту овочевої продукції в Росію з України збільшилися в 17 разів.
На сьогоднішній день виручка українських експортерів овочів від поставок в Росію досягає $80 млн., завдяки чому Україна увійшла в сімку найбільших постачальників, випередивши такі країни, як Іспанія, Єгипет, Бельгія, Франція і Німеччина.
На сьогоднішній день основною статтею експорту до Росії з України є тепличні овочі. Україна поставляє до Росії томатів майже на $47 млн. і огірків на $14 млн.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас