Лідери РФ і США вважають реальним членство Росії в СОТ до кінця року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лідери РФ і США вважають реальним членство Росії в СОТ до кінця року

158
Президент Росії Дмитро Медведєв і президент США Барак Обама детально обговорили в телефонній розмові ситуацію в переговорному процесі щодо вступу Росії до Світової організації торгівлі, повідомила прес-служба Кремля. Це відбулося відповідно до домовленості, досягнутої в ході попередньої телефонної розмови 11 липня.
"Було із задоволенням відзначено, що додані з обох сторін імпульси сприяли досягненню суттєвого прогресу на переговорах. У цьому зв'язку підкреслено, що вирішення пріоритетного завдання - забезпечення членства Росії у СОТ до кінця поточного року - видається цілком реальним. Лідери двох країн обмінялися думками про подальші кроки щодо стимулювання і координації роботи в цьому напрямку", - йдеться в повідомленні.
Росія веде переговори про приєднання до СОТ останні 17 років. СОТ - міжнародна організація, створена з метою лібералізації міжнародної торгівлі та регулювання торгово-політичних відносин держав-членів. Російська економіка - єдина провідна економіка світу, яка не входить в організацію, для приєднання до якої необхідна згода всіх її 153 членів. Зазвичай переговори та процедура приєднання до організації займають п'ять-сім років.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас