"Ъ": Леонід Черновецький викликає підозри — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Ъ": Леонід Черновецький викликає підозри

929
Інформація про ізраїльське громадянство міського голови Києва Леоніда Черновецького була оприлюднена вчора на російськомовному ізраїльському порталі IzRus. Згідно з повідомленням, в базi даних МВС Ізраїлю зазначено, що Леонід Черновецький та його дружина Аліна Айвазова репатріювалися в Ізраїль 5 жовтня 1994 року.
"Обидва мають зовсім стандартні ізраїльські посвідчення особистості. За даними на липень поточного року, Черновецький прописаний на одній з вулиць Північного Тель-Авіва", - йдеться в статті, опублікованій на IzRus.
Головний редактор сайту Михайло Фальков розповів, що інформацію про ізраїльське громадянство Леоніда Черновецького його видання отримало з бази даних міністерства внутрішніх справ Ізраїлю.
"Ми маємо роздруківку з бази даних МВС щодо пана Черновецького, але самі не стали виставляти її на сайт. Справа в тому, що до публікації матеріал був переданий на експертизу нашому юристу, і він чітко позначив - що можна оголошувати, а що ні. З цієї причини ми також не стали публікувати номери посвідчень особи Черновецького та його дружини, точну адресу прописки, дати останнього в'їзду в країну та інші відомості", - заявив пан Фальков.
Джерело в МВС Ізраїлю підтвердило, що в державному реєстрі обліковому дійсно значиться громадянин Черновецький Леонід Михайлович 1951 року народження, репатрійований до Ізраїлю в 1994 році, проживає в Тель-Авів-Яффо. Зв'язатися з паном Черновецьким не вдалося.
Як заявляють в опозиції, у разі підтвердження даної інформації Леонід Черновецький повинен бути позбавлений посади мера Києва. "Громадянин України за законом не може мати подвійне громадянство, і така людина не мала права балотуватися на пост міського голови. Тому, якщо ця інформація підтвердиться, його мерство повинно бути автоматично припинено", - заявила глава фракції "БЮТ-Батьківщина" в Київраді Тетяна Меліхова. За її словами, депутати вже підготували відповідний запит до прокуратури Києва, а також мають намір звернутися до МЗС із запитом щодо перевірки інформації про можливе подвійне громадянство Леоніда Черновецького. Нагадаємо, що, згідно ст. 4 Конституції, "в Україні існує одне громадянство".
В опозиції також впевнені, що чинна влада не зацікавлена ​​у позбавленні Леоніда Черновецького посади мера. "Він сьогодні є прикриттям для всього поганого, що відбувається в місті. А перед виборами буде розіграна ситуація, коли проти нього різко почнуть порушувати кримінальні справи, а його заздалегідь попередять, і все - його вже не дістанеш", - припускає пані Меліхова.
Слід зазначити, що раніше з'являлася інформація про намір Леоніда Черновецького отримати ізраїльське громадянство. Так, в лютому стало відомо, що він просить політичного притулку або виду на проживання в Ізраїлі. Пан Черновецький пізніше цю інформацію спростував, заявивши, що політичного притулку він ніде не просив, проживає в Києві, проте багато подорожує по Європі.
"З приводу моїх поїздок: я дійсно був у Грузії. В Ізраїлі я не був, політичного притулку не просив, але я приїжджаю до Києва, виконую свої обов'язки, підписую документи і контролюю все, що відбувається в Київраді", - розповів на початку року в інтерв'ю "П'ятому каналу" мер Києва.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас