Банкір: У довгостроковій перспективі золото буде дорожчати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: У довгостроковій перспективі золото буде дорожчати

Банківські метали
1275
Чим довше буде невизначеність в економічних відносинах боргових в США і Європі, тим більше буде дорожчати золото. Таку думку в коментарі FINANCE.UA висловив радник голови правління Юнекс банку Анатолій Тимофєєв.
"На сьогоднішній день попит на золото формується не тільки з боку промисловості та центральних банків. Основні постачальники банківських злитків відчувають дефіцит, поставки йдуть із затримками до 4-х тижнів. Це свідчить про те, що населення, компанії почали купувати готівковий метал як реальний актив, побоюючись краху фінансових інститутів як основних хранителів безготівкового металу", - пояснив банкір.
Він також зазначив, що терміни циклічності економічних криз зменшуються. Якщо раніше середній строк становив 4-5 років, то тепер - до 2-х років.
"За такий короткий проміжок часу ринки не встигають відновитися, накопичується кредит недовіри і збільшується відтік коштів в активи-притулки. В умовах поточної нестабільності на світових фінансових ринках золото, особливо готівковий метал, є "тихою гаванню" для інвесторів. За 10 років воно зберегло потенціал зростання і, думаю, збереже його в подальшому", - переконаний експерт.
Рівень цін буде залежати від економічної ситуації в цілому, вважає Тимофєєв. До кінця року ціни можуть піднятися до 1700 доларів США за трійську унцію, і це, за словами експерта, не межа.
"Тому при поточній волатильності цін на золото покупка дорогоцінного металу вчора може вже сьогодні виявитися прибутковою. У короткостроковій перспективі на зниження ціни золота можуть вплинути позитивні новини про боргові проблеми Європи і США, але в довгостроковій перспективі золото буде дорожчати", - підсумував банкір.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас