Економісти говорять про збільшення зростання ризиків нової рецесії в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економісти говорять про збільшення зростання ризиків нової рецесії в США

848
Ризики настання чергової рецесії в США ростуть на тлі скорочення витрат пересічних американців і державних витрат, вважають п'ятеро з дев'яти членів Комітету з визначенням термінів економічних циклів (Business Cycle Dating Committee, BCDC) Національного бюро економічних досліджень (NBER) США.
Так, напередодні стало відомо, що витрати населення США знизилися в червні на 0,2%, при цьому падіння відбулося вперше майже за два роки, а доходи виросли всього на 0,1%. Аналітики, опитані агентством Bloomberg, у середньому очікували на підвищення витрат на 0,1%, доходів - на 0,2%.
"Економіка США дійсно балансує на лезі бритви, - заявив професор економіки Гарвардського університету і член BCDC Мартін Фельдстайн в інтерв'ю Bloomberg Television. - Тепер існує 50%-ий шанс того, що ми можемо скотитися в чергову рецесію".
У середу міністерство торгівлі США оприлюднить червневі дані про замовлення промислових підприємств. Як очікується, показник позаминулого місяця впав на 0,8%, тоді коли в травні він виріс на аналогічну величину.
Темпи зростання ВВП США в другому кварталі 2011 року склали 1,3% у річному вираженні, свідчать попередні дані міністерства торгівлі країни.
Аналітики, опитані агентством Bloomberg, в середньому прогнозували більш значний підйом - на 1,8%.
Крім того, в результаті перегляду даних за останніх кілька років з'ясувалося, що в січні-березні цього року американська економіка зросла лише на 0,4%, а не на 1,9%, як повідомлялося раніше.
Цей факт, на думку економіста Стенфордського університету і голови BCDC Роберта Холла, говорить про зростання ризиків для американської економіки.
"Чим нижчі темпи зростання, тим більша ймовірність того, що якась несприятлива подія може спровокувати рецесію", - заявив Р. Холл.
Серед труднощів, які стоять перед економікою США, економісти відзначають слабкість ринку житла, низькі темпи зростання зайнятості, невеликий рівень ділової довіри до економіки, а також намір уряду скоротити витрати, щоб понизити дефіцит держбюджету і розмір держборгу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас