Азаров пообіцяв, що ціна на гречку знизиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров пообіцяв, що ціна на гречку знизиться

Аграрний ринок
444
Прем'єр-міністр Україна Микола Азаров вважає, що надвиробництво гречки в поточному році обов'язково призведе до зниження ціни на неї. Про це він заявив у Вінницькій області, де перебуває з робочою поїздкою, повідомили УНН в прес-службі КМУ.
Говорячи про ціни на цукор, зерно та іншу с/г продукцію, М. Азаров підкреслив, що сьогодні їх вартість забезпечує "нормальну рентабельність" АПК. "Головне, чого нам не вистачало - це стабільності. Зараз ми її маємо", - зазначив глава уряду.
Відповідаючи на запитання преси про можливе зниження ціни на іншу сільгосппродукцію, зокрема на цукор, Прем'єр зазначив, що виробник цукру також повинен мати прибуток для модернізації виробництва, а інтереси споживача будуть захищені підвищенням заробітної плати.
"Зараз чомусь ціною хліба займаються зернотрейдери, тоді коли виробники, що перейшли на сучасне енергозберігаюче обладнання, готові три роки не піднімати ціну на хліб", - зазначив Азаров.
Він також повідомив, що в поточному році очікується отримати понад 2 млн тонн цукру (у 2010 році в Україні вироблено 1,7 млн ​​тонн), у зв'язку з чим уряд планує закупити в держрезерв 400 тис. тонн цукру.
Як повідомлялося, цього року, за інформацією представників аграрного сектора, очікується збільшення врожаю зернових. Крім того, в деяких областях, наприклад у Київській області очікують зібрати великий урожай гречки.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас