Українські банки на чверть збільшили сплату податків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські банки на чверть збільшили сплату податків

Казна та Політика
358
Державна податкова служба стала менше перевіряти банки, проте рівень сплати податків банківськими установами виріс на чверть. Про це поінформував заступник голови ДПС Олександр Клименко.
За його словами, порівняно з минулим роком, у другому кварталі 2011 року кількість перевірок банків скорочено на третину, в третьому - на 43%. Скорочення відбулося за рахунок застосування ризикоорієнтованої системи моніторингу - для контролю відбираються тільки фінансові установи, які викликають підозру щодо мінімізації податкових зобов'язань.
"При цьому добровільна сплата податків банками виросла на 25%, і склала в першому півріччі 2,4 млрд грн. У тому числі податку на прибуток було зібрано в півтора рази більше, ніж минулого року - 809,8 млн грн. Таким чином, слід констатувати, що банківські установи адекватно розцінили наші зусилля з підвищення лояльності до сумлінних платників, і добровільно відмовляються від сумнівних схем", - зазначив А. Клименко.
Як повідомлялося, Державна податкова служба складе "Карту тіньового сектора". Цей документ буде використовуватися податківцями для запобігання приховування доходів від оподаткування платниками ПДВ і фізичними особами.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас