Євросоюз посилює санкції проти сирійського режиму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Євросоюз посилює санкції проти сирійського режиму

Казна та Політика
230
Євросоюз заблокував банківські рахунки і заборонив в'їзд на територію ЄС ще ряду сирійських керівників. Італія відкликала свого посла в Дамаску для консультацій. Радбез ООН знову обговорить ситуацію в Сирії.
У зв'язку з жорстоким придушенням акцій протесту в Сирії Євросоюз посилив санкції проти керівництва цієї країни. У вівторок, 2 серпня, Брюссель заморозив банківські рахунки і заборонив в'їзд на територію ЄС міністру оборони Сирії генералу Алі Хабібу. Аналогічні заходи вжиті по відношенню до чотирьох інших високопоставлених осіб, в тому числі командуючого каральними загонами в бунтівному місті Хама Мохаммеда Муфлеха і дядька президента Башара Асада - Мохаммеда Махлуфа, повідомляє агентство AFP.
Досі санкції ЄС діяли стосовно 30 сирійських бізнесменів і державних чиновників. У травні під штрафні заходи потрапив і президент Сирії Асад.
Італія в знак протесту проти насильства в Сирії 2 серпня оголосила про рішення відкликати для консультацій свого посла в Дамаску і закликала всі країни ЄС наслідувати її приклад.
Тим часом Рада Безпеки ООН 2 серпня знову обговорить ситуацію в Сирії. Чинний голова Радбезу - представник Індії Хардіп Дерік Пурі - констатував наявність "деякої одностайності з проблеми ескалації насильства в Сирії". На розгляд членів Радбезу ООН представлений європейський проект резолюції, в якому засуджується насильство в Сирії, а також інші документи з більш стриманими формулюваннями.
Росія і Китай виступають проти засудження Сирії, побоюючись іноземного військового втручання в цій країні за лівійському сценарієм, відзначає агентство DAPD. У результаті придушення акцій протесту в Сирії, за даними ООН, загинули вже більше 1500 чоловік, ще не менше 3 тисяч - пропали без вісті.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас