Прокуратура АРК розслідує вже 3 кримінальних справи стосовно начальника одеського порту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура АРК розслідує вже 3 кримінальних справи стосовно начальника одеського порту

Казна та Політика
336
Прокуратура Автономної Республіки Крим розслідує три кримінальні справи стосовно начальника державного підприємства "Одеський морський торговельний порт" Миколи Павлюка.
"Порушено вже три кримінальні справи. Дві з них були порушені до 29 липня, і останню кримінальну справу було порушено в п'ятницю", - повідомив адвокат Павлюка Сергій Ємець на прес-конференції в понеділок.
За його словами, всі три кримінальні справи порушені за однією і тією ж статтею Кримінального кодексу України - ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем, яке призвело до тяжких наслідків).
"Захист не встигає ксерокопіювати матеріали з такою швидкістю, з якою прокуратура Криму збуджує все нові й нові кримінальні справи", - сказав захисник.
Він також зазначив, що, на його думку, завдання правоохоронців - тримати Павлюка під вартою.
"Якщо завтра (у вівторок, - ред.) суд винесе рішення про обрання йому запобіжного заходу у вигляді підписки про невиїзд, він буде відразу ж запрошений до кабінету слідчого для підписання документів про передплату, і йому одразу в третій кримінальній справі буде обрано тримання під вартою. І знову він буде поміщений в ІТУ", - пояснив адвокат.
При цьому Ємець додав, що стан здоров'я Павлюка погіршується.
Як повідомлялося, 12 липня щодо Павлюка було порушено кримінальну справу за ознаками службового злочину, яким нібито було завдано збитків майже на 170 тис. грн, а 22 липня його затримав слідчий кримської прокуратури. Через три дні Центральний райсуд міста Сімферополя відмовив органу досудового слідства в задоволенні подання про обрання 71-річному Павлюку запобіжного заходу у вигляді взяття під варту і обрав менш сувору міру запобіжного заходу - застава, у зв'язку з чим його звільнили з ізолятора тимчасового утримання.
Павлюка внаслідок загострення важких хронічних захворювань 27 липня направили до реанімаційного відділення 411-го військового госпіталю міста Одеса. Незважаючи на лікарський висновок про небажаність його транспортування та виконання в його відношенні слідчих дій, того ж дня група правоохоронців примусово вивезла хворого з палати інтенсивної терапії цієї медичної установи, після чого затриманого автомобілем доставили з Одеси до Сімферополя. Там його знову помістили в ІТУ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас