МС укладе єдину угоду щодо поставок труб з України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МС укладе єдину угоду щодо поставок труб з України

345
Росія, Білорусь і Казахстан до 1 жовтня мають укласти міжнародний договір про обсяги труб з України, які поставляються на територію союзу, без справляння мита. Таке рішення (N702) опубліковано на сайті союзу.
Рішення підтверджує розмір антидемпінгового мита при імпорті до Росії труб з України понад обсяги квот: на обсадні - 18,9%, насосно-компресорні - 19,9%, нафтопровідні - від 19,4% до 37,8%. При цьому вказується, що з 1 жовтня дані мита буду стягуватися і при поставках труб поза квотами в Білорусь і Казахстан.
Раніше обсяг квот затверджувався в рамках угоди міністерства економіки України та Мінекономрозвитку Росії. Документом пропонується до 1 жовтня укласти нову угоду за участю білоруської та казахстанської сторін.
Також скорочується термін дії антидемпінгового мита. Раніше передбачалося, що воно діє до 9 березня 2016 року, за новою угодою - до 18 листопада 2015 року.
Як повідомлялося, з 1 липня частина повноважень із проведення антидемпінгових розслідувань та утвердження мит були передані на рівень комісії Митного союзу.
РФ ввела антидемпінгові мита на імпорт труб з України 29 грудня 2005 року терміном на п'ять років, потім термін дії мит було продовжено. При цьому в рамках спеціальної угоди п'ять трубних компаній, що входять зараз до холдингу "Інтерпайп", отримали можливість безмитно постачати в РФ труби: обсяг квот на 2011 р. складає 300 тис. тонн.
Мита були введені за клопотанням директора Фонду розвитку трубної промисловості (ФРТП) Олександра Дейнеко, що діє від імені ВАТ "Волзький трубний завод", ВАТ "Синарський трубний завод", ВАТ "Таганрозький металургійний завод", ВАТ "Сіверський трубний завод" ( входять до ТМК), ВАТ "Челябінський трубопрокатний завод", ВАТ "Першоуральський новотрубний завод" і ВАТ "Виксунський металургійний завод".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас