Даішникам повернуть "Візир-2" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Даішникам повернуть "Візир-2"

5144
Рядові даішники з дня на день чекають на масове повернення вимірювачів швидкості TruеCam, яких водії прозвали "годувальниками інспекторів".
"Цей прилад створений за допомогою NASA, він зручний тим, що є функції і фото, і відео, відрізняється зручністю в експлуатації. Порушників, які перевищують швидкість, він обчислює за допомогою лазерного променя, після чого автомобіль зупиняємо і складаємо протокол. лихачів з його допомогою можна виявити в два-три рази більше, ніж на будь-який інший", - розповіли рядові інспектори, повідомляє джерело.
В Управлінні ДАІ МВС України інформацію про повернення приладів на дороги підтвердили. "З учорашнього дня у нас з'явилося право використовувати ці прилади для контролю швидкості, - розповів нам заступник начальника ДАІ України Володимир Рєзніков. - Ми отримали необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації. Тобто ті документи, які вимагала генпрокуратура в своєму розпорядженні. Ми вже почали використовувати ці прилади, наприклад, у Києві. Поступово будемо оснащувати ними регіональні ДАІ. В наявності у нас зараз є 137 таких приладів". Пристрій, до речі, недешевий - 90 тис. грн.
Водії кажуть, що головний мінус приладу - він може зафіксувати швидкість одного автомобіля-порушника, а звинуватити в порушенні можуть іншого. У ДАІ це заперечують, уточнюючи, що прилади працюють чесно. "Вже є десятки водіїв незадоволених висновками цих приладів, вони планують судитися. Я теж сумніваюся в об'єктивності даних TrueCam", - розповів нам юрист і водій Олексій Святогор.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас