Влада ще не готова одночасно реєструвати землю та нерухомість — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ще не готова одночасно реєструвати землю та нерухомість

Аграрний ринок
416
При обговоренні пропозицій щодо законопроекту про спрощення процедур землевідведення, фахівці значну увагу приділили питанню створення єдиного реєстру землі та об'єктів нерухомості.
Перший заступник голови Держкомземресурсов України Артем Кадомський поспішив запевнити, що з 1 січня 2012 року земля та нерухомість будуть реєструватися в єдиному реєстрі. Але такі заяви учасників дискусії не задовольнили,
"Сенс не в тому, що два реєстри будуть разом, йдеться про те, що реєстрація землі і об'єкта повинні відбуватись разом. Зараз, наприклад, є маса скарг, коли людина купує об'єкт, перевіряє в БТІ, що земля належить цьому об'єкту , але протягом процесу покупки землю швидко переоформляють і виходить що, умовно, будинок, який купив чоловік, стоїть на чужій землі. І таких випадків дуже багато", - розповіла депутат Верховної ради АР Крим Олександра Кужель.
Пані Кужель підтримали і учасники ринку, які й ініціювали це обговорення, зокрема, відомий архітектор Лариса Скорик. "Головна ідея всієї земельної політики, на моє глибоке переконання, це невідторженість, абсолютна єдність нерухомості і землі, і тут не може бути жодних варіацій. Тому в Україні повинен бути єдиний реєстр - єдність нерухомості й землі", - зазначила Лариса Скорик. На це Артем Кадомський лише сказав: "Думаю, що в майбутньому ми дійдемо до злиття цих систем".
За матеріалами:
urk.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас