Азаров: Схвалення закону про ринок земель стане стимулом для інвестування в село — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Схвалення закону про ринок земель стане стимулом для інвестування в село

Казна та Політика
242
Ухвалення закону "Про ринок земель", проект якого зареєстрований у парламенті, дозволить залучити в село реальні кошти, впевнений прем'єр-міністр України Микола Азаров.
"Для нас надзвичайно важливо, щоб ринок землі мав можливість, яка дозволяє реальним засобам прийти в село", - сказав Азаров на брифінгу в Полтавській області у вівторок, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.
Прем'єр зазначив, що уряд розробив механізми для підтримки великих і малих сільськогосподарських підприємств з тим, щоб вони отримали додаткові стимули для розвитку.
Крім того, Азаров підкреслив, що в 2011 році країна розраховує на хороший урожай зернових. "У нас достатньо зерносховищ, щоб зберегти новий урожай", - додав він.
Зокрема, за словами прем'єра, урожай зернових в Полтавській області в 2011 році очікується на рівні понад 3 млн тонн. "Ми звернули увагу на те, що на полях, повз які ми проїжджали, посіви зернових і кукурудзи в хорошому стані, тому будемо сподіватися на гарний урожай зернових в цій області", - зазначив прем'єр.
Як повідомлялося, Кабінет міністрів передав на розгляд Верховної Ради проект закону "Про ринок земель" № 9001-1.
Документ спрямований на завершення створення ринкових умов для залучення земельних ділянок сільськогосподарського призначення в економічний оборот, на організацію прозорого ринку земель з впровадженням конкуренції при їх продажу, на забезпечення повноти надходження податків і зборів, зокрема, від продажу земельних ділянок і прав оренди на них, а також держмита від операцій на ринку землі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас