Японію непокоїть швидке зміцнення ієни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Японію непокоїть швидке зміцнення ієни

Валюта
372
Посилення японської валюти може підірвати прибуток корпорацій і негативно позначитися на настрої в ділових колах Японії.
Про це заявив у понеділок глава Центробанку Японії Масаакі Сіракава.
"Є позитивні сторони зростання курсу ієни для імпортерів енергоресурсів, - цитує його ІТАР-ТАСС. - Але наша валюта зміцнюється через невизначений стан інших економік, що може завдати шкоди економіці Японії у зв'язку з падінням експорту і доходів корпорацій".
Сіракава закликав владу "оперативно реагувати на ускладнення ситуації на фінансових ринках і приділяти більше уваги проблемі зростання ієни".
Заклопотаність з приводу помітного ослаблення долара також висловив раніше сьогодні японський міністр фінансів Есіхіко Нода. За його словами, він "дуже уважно стежить за обстановкою на фінансових ринках і ходом чергових переговорів законодавців та адміністрації США з питань врегулювання проблеми внутрішнього боргу".
Ці висловлювання були зроблені ним після того, як у понеділок вранці долар на одному із зарубіжних валютних ринків вийшов на найнижчу за останні чотири місяці позначку - 78,12 ієн.
Напередодні Есіхіко Нода зробив ще більш жорстку заяву у зв'язку з посиленням ієни. "Ми підемо на рішучі заходи, коли це буде необхідно", - підкреслив він, вказавши на можливість нової валютної інтервенції.
За матеріалами:
Maanimo.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас