Більше 30 країн визнали режим Каддафі нелегітимним — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більше 30 країн визнали режим Каддафі нелегітимним

166
Більше 30 країн, включаючи США, визнали режим Муамара Каддафі нелегітимним і фактично оголосили про визнання законним представником народу Лівії опозиційну перехідну Національну раду (ПНР).
Рішення про це, як повідомляють турецькі ЗМІ, схвалено на проведеному в п'ятницю у Стамбулі четвертому засіданні контактної групи з Лівії.
На зустрічі обговорювалися кроки з підтримки ПНР, шляхом політичного врегулювання лівійської кризи, у тому числі на основі підготовленої Туреччиною "дорожньої карти", і надання гуманітарної допомоги лівійському народові.
У контактну групу з Лівії входять близько 40 держав, а також представники ООН, Ліги арабських держав і Африканського союзу. Попередні засідання групи, яка зустрічається, щоб узгодити майбутні кроки міжнародної спільноти щодо Лівії, пройшли в Досі (Катар), Римі (Італія) і Абу-Дабі (ОАЕ).
"Режим Каддафі більше не є легітимною владою в Лівії, Каддафі та члени його сім'ї повинні піти", - цитує підсумкову заяву зустрічі місцеве телебачення.
У ній наголошується, що контактна група буде підтримувати відносини з ПНР, "як легітимною владною структурою Лівії" до створення в цій країні повноважних органів влади. Зустріч в Стамбулі відбулась за закритими для преси дверима.
Між 14 липня прихильники Муаммара Каддафі, генерал Мохамед Зекрі Махджібі, на прес-конференції в Тріполі звинуватив сили НАТО і особисто генсека альянсу Андерса Фог Расмуссена в загибелі 1108 мирних лівійців.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас