Британська Mott MacDonald презентувала проміжний звіт щодо проекту модернізації ГТС України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британська Mott MacDonald презентувала проміжний звіт щодо проекту модернізації ГТС України

Енергетика
689
Британська компанія Mott MacDonald, яка виконує попереднє техніко-економічне обґрунтування (ТЕО) модернізації газотранспортної системи (ГТС) України, презентувала представникам національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України", Європейської комісії та міжнародних фінансових організацій проміжний звіт по проекту "Попереднє дослідження модернізації системи транзиту і підземного зберігання газу в Україні", повідомляє прес-служба холдингу. У звіті висвітлено, зокрема, сценарії транзиту газу та їх детальна характеристика, економічний і фінансовий аналіз проекту, аналіз ризиків, а також роль України як газотранзитної держави.
Крім того, під час зустрічі відбулося обговорення процесу реалізації першочергового проекту "Реконструкція лінійних споруд газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород, а саме: обсягів його фінансування, термінів та ступеня готовності сторін до виконання робіт. Враховуючи необхідність забезпечення належного рівня надійності роботи зазначеного газопроводу, керівництво "Нафтогазу України" прийняло рішення про фінансування в 2011 р. початку робіт по проекту "Реконструкція лінійних споруд газопроводу Уренгой-Помари-Ужгород (I черга)" за рахунок власних коштів.
Британська компанія Mott MacDonald 18 лютого 2011 р. підписала контакт за підсумками тендеру Європейського союзу на проведення попереднього ТЕО модернізації українських магістральних газопроводів і підземних сховищ газу. ЄС зарезервував на проект 2,65 млн євро. Роботи планується виконати за 6 місяців. У березні 2009 р. в Брюсселі Україною, Єврокомісія, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР), Європейський інвестиційний банк і Світовий банк підписали спільну декларацію з модернізації газотранспортної системи України. На реалізацію інвестиційних проектів з модернізації ГТС України до 2018 р. планується залучити 6,5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас