ВР підтримали поправку щодо пенсій за вислугу років військовослужбовців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ВР підтримали поправку щодо пенсій за вислугу років військовослужбовців

Казна та Політика
9822
Депутати ВР підтримали поправку № 443 народних депутатів Юлії Ковалевської та Олександра Кузьмука в законопроект про пенсійну реформу щодо пенсій за вислугу років військовослужбовцям. "За" проголосували поправку 311 народних депутатів.
Поправка передбачає доповнити статтю 12 закону України "Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб" новим пунктом, згідно якому пенсії за вислугу років призначаються особам офіцерського складу, прапорщикам і мічманам, військовослужбовцям надстрокової служби та військової служби за контрактом, іншим особам, зазначеним у пунктах "б" - "д" статті 1-2 цього закону, які займали посади льотного складу та плаваючого складу підводних човнів Збройних Сил не менше 20 років, незалежно від віку в разі, якщо вони мають на день звільнення зі служби вислугу 20 років і більше, за винятком осіб, зазначених у частині третій статті 5 цього закону".
Раніше депутати не підтримали поправки до законопроекту про пенсійну реформу щодо збільшення до 14 прожиткових мінімумів пенсій особам, на яких поширюється дія закону "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи"
Також депутати не підтримали жодної винесеної на голосування поправки щодо пенсій науковцям до законопроекту про пенсійну реформу.
ВР відмовилася підтримати поправку, запропоновану народним депутатом Арсенієм Яценюком, яка пропонувала встановити пенсію для народних депутатів на рівні пенсії звичайних громадян. На сьогоднішній день в проекті пенсійної реформи, за словами Яценюка, передбачається розмір пенсії для парламентаріїв на рівні 15 тис. грн.
В той же час ВР встановила пенсійний віку для державних службовців-чоловіків. Згідно документу, право на пенсію за віком мають державні службовці - чоловіки 1955 р. народження і старші після досягнення ними такого віку:
60 років - якщо вони народилися по 31 грудня 1952 р.;
60 років 6 місяців - якщо вони народилися з 1 січня 1953 р. по 31 грудня 1953 р.;
61 рік - народилися з 1 січня 1954 р. по 31 грудня 1954 р.;
61 рік 6 місяців - народилися з 1 січня 1955 р. по 31 грудня 1955 р..
Парламентарі також не спромоглася встановити максимальний розмір пенсії вище ніж 10 прожиткових мінімумів. Таким чином, за словами голови ВР Володимира Литвина, залишено чинним положення першої редакції законопроекту про пенсійну реформу, згідно котрою, максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів.
Верховна Рада України (ВР) сьогодні, 7 липня, розпочала розгляд у другому читанні проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи (№ 7455 від 13.12.2010 р.).
За словами голови профільного комітету ВР Валерія Сушкевича, враховано 528 поправок з 1179 поданих депутатами.
ВР прийняла рішення про продовження засідання парламенту до завершення розгляду всіх законопроектів. Рішення підтримали 228 народних депутатів. Парламентарії від опозиції прогнозують, що реформа буде прийнята рано вранці 8 липня.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас