ЗМІ: Юлія Тимошенко планувала переписати газовий контракт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗМІ: Юлія Тимошенко планувала переписати газовий контракт

Енергетика
1663
Екс-прем'єр Юлія Тимошенко збиралася щорічно переглядати газовий контракт з Росією, навіть незважаючи на його 10-річний термін дії
Про це Тимошенко заявила на допиті з газового справі, пише Українська правда з посиланням на свої джерела.
Лідер БЮТ зазначила на допиті, що газові контракти укладалися на 15 або 25 років, але все одно щороку доводилося проводити нові переговори.
Зокрема, Тимошенко заявила, що збиралася щорічно переглядати базову ціну 450 дол за тисячу кубометрів, яка закладена у формулу ціни на газ, залежно від кон'юнктури ринку.
За словами Тимошенко, укладений взимку 2009 року контракт був "типовим".
На початку квітня Генпрокуратура порушила щодо Тимошенко справу за фактом перевищення влади та службових повноважень під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 році.
16 червня адвокат Власенко заявив, що Тимошенко не встигла ознайомитися з усіма матеріалами кримінальної справи про газові угоди. "Неможливо було нормально ознайомитися з матеріалами", - зазначив він.
За словами Власенка, Тимошенко встигла ознайомитися лише з чотирма з 14 томів справи, а він як її захисник - з шістьма. Як сказав Власенко, захисники Тимошенко попереджали Генеральну прокуратуру про неможливість вивчити весь обсяг матеріалів.
"Але ніхто на це не звертав уваги, і було зроблено, по суті, все, щоб позбавити Тимошенко нормального захисту в суді", - зазначив він.
Перша справа за фактом підписання газових угод - екс-прем'єр Юлії Тимошенко вже перебуває в суді. За нею Тимошенко звинувачують у перевищенні влади, що завдало збитків державі.
Як відомо, газовий контракт між Україною і Росією був укладений на 2009-2019 роки і передбачав право його перегляду за взаємною згодою сторін.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас