Литвин: Законопроект про пенсійну реформу 3-5 липня підготують до розгляду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин: Законопроект про пенсійну реформу 3-5 липня підготують до розгляду

Казна та Політика
883
Законопроект про пенсійну реформу буде підготовлений відповідним профільним комітетом Верховної Ради до 3-5 липня, і винесений на розгляд парламенту. Про це заявив голова ВР Володимир Литвин на Першому національному телеканалі, повідомляє прес-служба парламенту.
Литвин вважає, що якість закону про пенсійну реформу важливіша, ніж дата його схвалення.
"Я ставив би питання в такій площині: потрібно дивитися на те, що схвалювати, а не прискорювати темпи, щоб схвалити документ до завершення сесії", - зазначив Литвин.
На думку спікера, поспішати з визначенням дати його схвалення не потрібно. "Коли буде підготовлений зрозумілий і прийнятний законопроект, тоді й будемо його розглядати", - підкреслив керівник українського парламенту.
Литвин також зазначив, що парламенту необхідно встигнути внести зміни до Податкового кодексу. Він повідомив, що звертався до профільного парламентського комітету з тим, щоб у ньому узагальнили всі законопроекти, що передбачають зміни до Податкового кодексу, і підготували "системні зміни, які врахували б усі пропозиції, що надійшли від депутатів і уряду". На думку Литвина, "це ключовий момент у роботі Верховної Ради на період з п'ятого по восьме липня".
Крім того, вважає керівник українського парламенту, якщо буде готовий законопроект про земельний кадастр, його "також необхідно розглянути, щоб у нас була можливість наводити порядок у земельних питаннях".
Нагадаємо, 16 червня ц.р. Верховна Рада України (ВР) схвалила за основу урядовий проект закону "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" (№ 7455 від 13.12.2010 р.).
У законопроекті передбачено такі нововведення:
- граничний вік перебування на державній службі становить 62 роки для чоловіків і 60 років для жінок;
- підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років відкладається на 5 років, а щоб зацікавити жінок пізніше виходити на пенсію - їм будуть нараховуватися надбавки;
- збільшення календарної вислуги військовослужбовцям до 25 років, яка буде проводитися не так, як передбачалося по одному року в рік, а за 10 років - по 6 місяців на рік;
- особи мають право на призначення пенсії за віком після досягнення віку 60 років та наявності страхового стажу не менше 15 років;
- максимальний розмір пенсії не може перевищувати 10 прожиткових мінімумів;
- мінімальний розмір пенсії за віком - за наявності у чоловіків 35 років, а у жінок 30 років страхового стажу.
Зазначимо, на початку червня 2011 року віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко запевнив громадськість, що пенсійна реформа в Україні буде схвалена до 4 липня 2011 року.
Нагадаємо також, у проекті Меморандуму про економічну та фінансову політику, узгодженого українською стороною та місією МВФ було закріплено зобов'язання уряду України реалізувати пенсійну реформу для МВФ отримання чергового траншу кредиту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас