Тігіпко: У Податковий кодекс будуть внесені більше 500 правок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко: У Податковий кодекс будуть внесені більше 500 правок

Казна та Політика
771
Віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко заявляє, що робота над Податковим кодексом ще не завершена і в нього буде вноситися більше п'ятисот поправок.
"Зараз йде доопрацювання документа. Ми намагаємося реагувати на застосування норм закону у дії, усувати всі складнощі, які виникають, максимально швидко. Найближчим часом до Податкового кодексу будуть внесені більше 500 правок. До кінця літа ми підготуємо законопроект з комплексними змінами", - розповів політик.
При цьому це ненормально, коли тільки 82 компанії з тисяч мають право на таке відшкодування. Тігіпко уточнив, що в першу чергу, зміни торкнуться системи автоматичного відшкодування ПДВ.
За його словами, в зміненому Податковому кодексі будуть більш чітко прописані і податки на нерухомість, і податки на розкіш. "Також необхідно посилювати боротьбу з ухиленням від оподаткування, відмовитися від хаотичної і неефективної системи пільг. Ми будемо посилювати відповідальність податкових органів за перешкоджання підприємницькій діяльності, відсіємо з їхніх лав непрофесіоналів. Будемо більше уваги приділяти ризик-орієнтованій системі контролю, щоб зусилля інспекторів концентрувалися на реально недобросовісних платниках податків", - повідомив Тігіпко.
Що стосується строків схвалення документа, то віце-прем'єр розраховує, що він буде проведений через парламент вже до кінця цього року. "Протягом осені ми обговоримо всі ці новації з підприємцями, а вже до кінця року постараємося провести через парламент", - підсумував він.
Нагадаємо, 20 червня спікер Верховної Ради Володимир Литвин повідомив, що в парламенті зареєстровано всього понад 40 поправок до Податкового кодексу, в тому числі і за спрощеною системою оподаткування.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас