Реактори на АЕС України безпечні - глава "Енергоатому" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Реактори на АЕС України безпечні - глава "Енергоатому"

Енергетика
214
Україна сьогодні експлуатує сучасні реактори, що відповідають всім вимогам безпеки, повідомив президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський.
Він підкреслив, що після аварії на "Фукусімі-1" був введений особливий режим на українських станціях, були проведені протиаварійні тренування, прийняті довгострокові заходи з підвищення безпеки.
"Крім того, до середини жовтня ми маємо намір провести разом з європейськими країнами так звані стрес-тести. Вони передбачають виконання поглибленого аналізу безпеки з урахуванням усіляких природних катаклізмів", - сказав Недашковський.
Глава "Енергоатому" нагадав, що на всіх 15 українських ядерних енергоблоках проведена істотна модернізація: "У середині 90-х експерти МАГАТЕ і наші фахівці підготували так звані "зелені книги", в яких були враховані всі недоліки. І з 2002 по 2010 рік ми виконали програму щодо їх усунення".
Він підкреслив, що в Україні створена унікальна система підготовки персоналу для АЕС. "Тільки у нас на кожному енергоблоці є до 10 змін ліцензованого персоналу, в той час як у світі зазвичай - 6-7", - зазначив Недашковський.
Президент "Енергоатому" висловив упевненість, то в найближчі 30 років Україна не має можливості відмовитися від ядерної енергетики. "В Україні на 15 атомних енергоблоках виробляється близько 50% всієї електроенергії країни. А при самих оптимістичних прогнозах альтернативні джерела енергії навряд чи займуть більше 5-7% у загальному енергобалансі Україні", - підкреслив Недашковський.
За матеріалами:
Профиль
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас