ОЕСР: Росія витрачає близько 35% ВВП на державні потреби проти 45% у країн організації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОЕСР: Росія витрачає близько 35% ВВП на державні потреби проти 45% у країн організації

Казна та Політика
238
Росія витрачає близько 35% ВВП на державні потреби, на відміну від країн Організації економічного співробітництва та розвитку, де витрати на державні потреби становлять в середньому 45% від ВВП. Про це йдеться в звіті ОЕСР.
При цьому близько 21% росіян зайняті у бюджетній сфері, забезпечуючи приблизно 40% ВВП.
У докризовий період між 2000 і 2007 роком члени ОЕСР знизили свою частку державних витрат у середньому на 0,6 процентного пункту ВВП. Однак після початку кризи частка держвитрат зросла на 4,9 п. п. до ОЕСР за період 2007-2009 років. Тільки частина цього збільшення пов'язана зі зменшенням ВВП, інша частка відображає збільшення держвидатків, викликане необхідністю забезпечення стабільності фінансової системи і стимуляції економіки у відповідь на кризу.
Уряди є великими роботодавцями: в середньому по ОЕСР майже чверть робочої сили працює на уряд. Економічний вплив урядів істотно зріс після кризи.
Більшість країн ОЕСР проводять або планують проводити політику скорочення або реструктуризації державної служби. Більш ніж три чверті країн ОЕСР, які взяли участь в дослідженні 2010 року, присвяченому стратегічному управлінню кадровими ресурсами, повідомили про те, що вони проводять або планують провести реформи щодо скорочення нинішніх розмірів свого штату державної служби на центральному рівні управління.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас