На гербі Януковича намалюють нову корону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На гербі Януковича намалюють нову корону

1692
Скоро президент Віктор Янукович отримає оновлений герб у зв'язку зі зміною свого статусу.
Сам він не просив нічого змінювати, але геральдисти вирішили, що герб, подарований Януковичу ще в 2001 році, повинен бути змінений, пише газета "Сегодня".
Як розповів газеті один з авторів і художник герба, член Всеросійського геральдичного товариства (ВГО) Юхим Комаровський, в 2001 році друзі Януковича подарували йому на день народження особистий герб, на якому зображена губернаторська корона, бо тоді Янукович був губернатором Донецької області.
Тепер, коли Янукович уже глава держави, Комаровський вважає, що корону в гербі потрібно замінити на президентську.
"Поки ведуться суперечки серед авторів, як повинна виглядати така корона, чи розміщувати на ній український "тризуб", - говорить геральдист.
Комаровський також збирається промальовувати чіткіше кермо в руках у кентавра. Кермо на гербі символізує любов президента до автомобілів і вказує на його звання "Заслужений працівник транспорту України". Кермо ще символізує управління, в даному випадку управління спочатку Донецькою областю, а тепер і всієї Україною.
"Змінити корону вирішили в геральдичному товаристві, це скоріше справа принципу. Якщо армігер (володар герба) рухається по кар'єрних сходах, то це може бути відображено і в гербі. А оскільки президент навіть не користується гербом (не зображує його на своєму будинку або візитках), то геральдисти самі вирішили змінити корону в його гербі на президентську. Адже ми стежимо за долями наших творінь", - зізнався він.
Над гербом трудяться кілька авторів. Причому безкоштовно - на особисте прохання президента ВГО.
Оновлений герб передасть Януковичу керівництво ВГО.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас