У Новосибірському зоопарку припинили дружбу лисиці і півня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Новосибірському зоопарку припинили дружбу лисиці і півня

287
Співробітники зоопарку Новосибірська вирішили розселити самку лисиці фенека і її "прийманого сина" - молодого півня. На такий крок працівники зоосаду пішли після того, як помітили, що птах не може ужитися з самцем, якого недавно підселили до самки.
Фенек і півень стали сусідами кілька місяців тому, в кінці березня. Спільне життя почалося випадково - лисиці в клітку запустили двох живих курчат, щоб вона їх з'їла. Одну з птахів фенечіха дійсно вбила і з'їла, а другого курчати чомусь чіпати не стала.
Більше того, лисиця не зважилася з'їсти його навіть тоді, коли знову зголодніла. Відтоді вони стали жити разом, і фенечиха подружилася з пташеням і навіть дозволяла йому "кататися" у неї на спині. Однак у міру того, як півник зростав, він ставав все більш агресивним по відношенню до своєї сусідки: він почав віднімати у неї їжу і час від часу клювати її в морду.
Проте, співробітники зоопарку не бачили необхідності в розселенні незвичайних сусідів доти, доки до самки не підсадили самця. "До певного часу ми закривали на все це очі. Але коли до самки фенека ми підсадили самця, півень став просто виживати чужака. Услід за ним і фенечиха стала ганяти самця по клітці. Мабуть, за час спільного проживання півень став для неї незаперечним авторитетом", - зазначила в бесіді з виданням зоотехнік секції куницевидних зоопарку, Наталя Скрпиник.
Наразі молодий півень живе один у вольєрі. Як себе почувають лисиці, не уточнюється.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас