Податкова шукає "мінімізаторів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Податкова шукає "мінімізаторів"

Казна та Політика
602
Податкова знайшла спосіб шукати мінімізаторів. Тобто тих, хто умисно применшує свої доходи. Нині фіскали затвердили параметри, за якими виявлятимуть несумлінних платників. У ДПА кажуть: насторожує насамперед місце масової реєстрації. Наприклад там, де зареєстровано більше ніж 15 підприємств.
Підозру викликатиме й коли директор організації одночасно є бухгалтером, а в штаті працює лише 10 осіб. Третє, що спонукатиме провести перевірку - це неузгоджене податкове зобов'язання, яке перевищує 100 тисяч гривень. Втім, юристи до таких новацій ставляться скептично. Кажуть нововведення законом не врегульовані.
"Для того, щоб про це говорити, це повинно бути закріплено на законодавчому рівні. Тобто це має бути певний закон, який визначить такі поняття, або принаймні постанова Кабміну. Якщо це знову ж таки затверджено методичними рекомендаціями, там наказом, листом, державною податковою адміністрацією - то закінчиться все на рівні балачок", - вважає Олександр Гайдак, юрист. Повідомляє телеканал UBR.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас