Влада Одеси тимчасово заборонила купання на пляжах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Одеси тимчасово заборонила купання на пляжах

509
Міською владою Одеси винесено постанову про заборону купання на пляжах міста до отримання результатів лабораторних досліджень у зв'язку із захворюваністю на гострі кишкові інфекції серед населення. Про це йдеться в інформації СЕС, розміщеній на офіційному сайті міста Одеса.
"У зв'язку зі зливовими опадами винесено постанову про заборону морського водокористування на всіх пляжах міста Одеси до отримання результатів лабораторних досліджень", - йдеться в повідомленні.
Як зазначається, захворюваність гострими кишковими інфекціями в Одесі перебуває на сезонному рівні. За останній тиждень (17.06 - 23.06.2011 р.) кількість захворілих склала 180 випадків і залишилася фактично на рівні показника попереднього тижня.
Із загальної захворюваності гострими кишковими інфекціями на дитяче населення припадає 60%, на доросле - відповідно 40%.
Нагадаємо, що на сьогодні в Маріуполі зафіксовано 18-й випадків холери. За словами мера міста, більшість з 18 хворих холерою людей були з неблагополучного середовища. Тому влада ухвалила рішення на час розмістити міських бездомних у спеціальному центрі на 50 місць, а також у лікарнях.
Раніше, наприкінці травня ц.р. Азовське море було закрите для купання на території Донецької обл. у зв'язку із зареєстрованими в Маріуполі випадками захворювання на холеру. На пляжах були встановлені попереджувальні стенди. Тоді пляжі в Маріуполі контролювалися правоохоронцями, щоб уникнути можливих захворювань.
29 травня в м. Маріуполі Донецької області виявили трьох хворих холерою, яких госпіталізували в інфекційне відділення. Фахівці санепідемслужби виявили холерний вібріон О1, біовар Ель-Тор і серовар Огава.
Крім того, на початку червня в Києві через спалах сальмонельозу постраждали більше 70 осіб, з яких госпіталізовано було 61. За словами голови державної санітарно-епідеміологічної служби Анатолія Пономаренко, джерело інфекції пов'язане із забрудненням і порушенням способу приготування курей гриль.
Раніше, 7 квітня в Житомирі було госпіталізовано 12 дітей з підозрою на бактеріально-кишкову інфекцію. Тоді санепідімологи повідомляли, що вірогідними носіями збудника інфекції могли бути яблука і пюре з буряків.
8 квітня в Донецьку в інфекційні відділення міських клінічних лікарень з попереднім діагнозом - гостра кишкова інфекція було госпіталізовано 56 дітей, які вживали продукцію дитячої молочної кухні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас