Вартість золота буде залежати від новин зі США і єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вартість золота буде залежати від новин зі США і єврозони

Казна та Політика
608
Котирування золота на поточному тижні будуть визначатися макроекономічною статистикою зі США і єврозони. У центрі уваги учасників ринку буде публікація індексу ділової активності Chicago PMI і виробничого індексу ISM за червень у Штатах.
В єврозоні намічений вихід остаточних даних за індексом PMI для виробничого сектора, попередніх даних із споживчої інфляції за червень і виступ голови ЄЦБ Жан-Клода Тріше.
У разі якщо попередні дані з інфляції з єврозони виявляться кращими за прогнози, а грецькому парламенту у четвер, 30 червня, вдасться досягти консенсусу, золото, за оцінками аналітиків Forex Club в Україні, має всі шанси відновити своє зростання. Рівнем опору для дорогоцінного металу на найближчі п'ять торгових сесій може стати значення 1525 доларів за трійську унцію.
Однак якщо макроекономічна статистика зі США виявиться позитивною, а грецькому парламенту не вдасться схвалити програму суворої економії, золото може продовжити своє зниження. Підтримкою для жовтого металу буде виступати рівень 1480 доларів за трійську унцію.
Вартість золота минулого тижня, як відзначають аналітики, знизилася на 2,4% до рівня 1502,15 доларів за трійську унцію на тлі посилення побоювань учасників ринку щодо уповільнення темпів зростання американської економіки і невизначеності щодо плану допомоги Греції. Додатковий тиск на котирування дорогоцінного металу надали зниження цін на товарно-сировинні активи і зміцнення долара США.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас