Експерти: Від зміни глави МВФ ставлення до України не зміниться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерти: Від зміни глави МВФ ставлення до України не зміниться

Казна та Політика
218
У Києві не радять чекати змін у відносинах з МВФ після призначення Крістін Лагард новим керівником фонду.
На думку директора економічних програм Центру Разумкова Василя Юрчишина, Україна для МВФ грає головну роль, а тому подальша доля нинішньої програми фінансування буде залежати виключно від виконання Києвом своїх зобов'язань.
"Поки не будуть зроблені реальні кроки в пенсійній реформі, навряд чи буде схвалено позитивне рішення про надання Україні чергового траншу. Якщо не буде визначена ситуація з тарифами і балансом Нафтогазу України, не варто очікувати, що МВФ в черговий раз зробить крок назустріч Україні", - прогнозує Юрчишин в інтерв'ю Deutsche Welle.
Не очікує істотних змін і старший аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ільдар Газізуллін. Експерт не вважає, що француженка Крістін Лагард може прохолодно ставитися до України. Навпаки, аналітик нагадав, що рішення МВФ надати допомогу Україні під час економічної кризи не в останню чергу було продиктовано проблемами українських філій французьких банків. "Представник Франції повинен бути дуже зацікавлений, щоб економіка України, або принаймні її макроекономічна ситуація залишалася стабільною", - сказав Газізуллін.
В Україні чекають місію МВФ восени, а конкретно у вересні. Транш, в разі позитивного рішення фонду, може надійти вже в жовтні.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас