У новому сезоні подешевшають овочі, гречка та молоко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У новому сезоні подешевшають овочі, гречка та молоко

Аграрний ринок
276
У новому сезоні слід очікувати на зниження цін на овочі, крупи, молоко. Подорожчає пиво, прохолодні напої і морозиво.
Ціни в цілому за наступний сезон з плодоовочевої продукції будуть в три-чотири рази, а за деякими видами - навіть у п'ять разів нижчими, ніж в той сезон, який вже закінчується, - каже керівник проекту "Агроогляд" Андрій Ярмак . - Зокрема, з картоплі ціни будуть удвічі нижчими, ніж минулого року. Дещо підвищилася вартість моркви, але це було номінальне підвищення, оскільки попит на дану продукцію перебуває на дуже низькому рівні. Однак протягом літа ціни будуть коливатися до початку збору пізньої продукції, яка починається з вересня і триває майже до грудня. Саме в період з вересня по грудень пройде наступна хвиля зниження цін.
З початком переробки зернових нового врожаю ціни підуть вниз, - прогнозує директор інформаційного агентства "ПроАгро" Микола Верницький. - Крім того, за рахунок розширення посівів збільшиться пропозиція гречки і ряду інших круп'яних культур. Безумовно, ціни вже не повернуться на торішній рівень. Думаю, що буде сезонне зниження відсотків на 15-20.
Як повідомляє Комсомольська правда в Україні, якщо в липні Росія прислухається до вимог своїх сироварів і введе обмеження на імпорт сиру з України, на вітчизняному ринку буде його надлишок і вся молочна продукція подешевшає на 10%.
Виробники пива в червні піднімають ціни на свою продукцію. У середньому пляшка подорожчає на 5%, або на 30-40 копійок. Також з настанням спеки піднімуться ціни на прохолодні напої і морозиво.
За матеріалами:
АПК-Інформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас