Литвин заспокоїв, що Рада не розгляне Житловий кодекс до 8 липня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Литвин заспокоїв, що Рада не розгляне Житловий кодекс до 8 липня

Казна та Політика
206
Голова Верховної Ради Володимир Литвин відкидає ймовірність того, що до кінця поточного 8-ї сесії парламент буде розглядати у другому читанні проект Житлового кодексу. Про це він сказав в ефірі Національної радіокомпанії.
"Поспішаю заспокоїти всіх, хто нас слухає, що немає в планах Верховної ради на цій сесії розглядати цей проект. Тому, мені здається, не треба нам поспішати з категоричними висновками, запереченнями, криками", - зазначив спікер.
Литвин позитивно оцінив прагнення громадськості не допустити прийняття Радою проекту, який би скорочував права українців на недоторканність житла.
"Я думаю, дуже добре, що на сторожі стоїть громадська думка і громадські організації. Разом з тим я думаю, що не треба собі шукати роботу там, де її немає... Проект Житлового кодексу буде розглядатися Верховною Радою тоді, коли він буде прийнятний не для розробників, не для того чи іншого міністерства, відомства, міської або районної ради, а коли він буде прийнятний для людей", - запевнив спікер.
Голова парламенту також додав, що відповідний законопроект зараз проходить оцінку вітчизняних експертів і якщо виникне потреба, буде відправлений на міжнародну експертизу.
Як повідомлялося, в січні опозиційний уряд висловилося за суттєву доопрацювання проекту Житлового кодексу, підготовленого до другого читання.
Опозиційний уряд відзначав, що проект кодексу в значної частини його статей суперечить Конституції, робить можливим примусове виселення з житла, придбаного в кредит, не забезпечує систематизацію житлово-правових норм, уніфікацію та системне регулювання житлових відносин. Рада прийняла проект Житлового кодексу в першому читанні в листопаді 2009 року. 8-а сесія Ради повинна закритися 8 липня. Діючий на даний момент Житловий кодекс УРСР був прийнятий в червні 1983 року.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас