Рентгенівський знімок черепа Ейнштейна продали за 40 тисяч доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рентгенівський знімок черепа Ейнштейна продали за 40 тисяч доларів

230
Рентгенівський знімок черепа Альберта Ейнштейна був куплений в суботу, 25 червня, на аукціоні Julien's Auctions Gallery в Каліфорнії за 38 тисяч 750 доларів, повідомили організатори торгів.
Два рентгенівських знімки, зроблені в 1945 році і підписані "професор Ейнштейн", були оцінені спочатку в одну-дві тисячі доларів. Видатні здібності вченого і міфи про незвичайний устрій його голови часто ставали об'єктом досліджень і спекуляцій.
Особливості будови мозку вченого, вилученого через сім годин після його смерті, наводилися як наукові докази для підтримки різних ідей про кореляцію між нейроанатомії півкуль і геніальність. Наукові дослідження показали, що ділянки мозку Ейнштейна, відповідальні за мову, зменшені, тоді коли ділянки, відповідальні за обробку чисельної і просторової інформації, збільшені.
Остання наукова стаття про будову мозку Ейнштейна була опублікована в медичному журналі The Lancet в червні 1999 року. У ній мозок Ейнштейна порівнювався зі зразками мозку людей, середній вік яких був 57 років. Були виділені ділянки мозку вченого, що мають великі розміри і відповідають за здібності до математики. Також з'ясувалося, що мозок Ейнштейна на 15% ширший за середній розмір мозку.
Сам Ейнштейн не намагався пояснювати причини своєї геніальності. "Найпрекрасніше у світі відчуття - це відчуття таємниці. Я відчуваю найсильніше хвилювання перед загадкою життя", - говорив великий фізик.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас